DOĞU ANADOLU ERZURUM KİTAP FUARI AÇILDI

Kuruluşumuz TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş. tarafından, Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin değerli katkıları ile 8-13 Mayıs 2018  tarihleri arasında  ilk kez düzenlenen Doğu Anadolu Erzurum Kitap Fuarı bugün saat 12.00’de Erzurum Valisi Sayın Seyfettin Azizoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mehmet Sekmen, Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Sayın Kenan Kocatürk  ve  TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş. Genel Müdürü Sayın Cihat Alagöz’ün değerli katılımlarıyla gerçekleşen tören ile TÜYAP Erzurum - Recep Tayip Erdoğan Fuar Merkezi’nde kapılarını açtı.

Doğu Anadolu’da ilk kez gerçekleştirilen TÜYAP Kitap Fuarı’na ev sahipliği yapacak olan Erzurum, altı gün süresince Türkiye’nin önde gelen yayınevleri ve yazarlarını ağırlayacak. Kitap fuarı kapsamında söyleşi, panel, şiir dinletisi, atölye çalışmaları ve çocuk etkinliklerinden oluşan 40 kültür etkinliğinde ve imza günlerinde 200 yazarın konuk olacağı bir program hazırlandı. Aralarında Ercan Kesal, Ayla Kutlu, Canan Tan, Ahmet Şimşirgil, Tarık Tufan, Mine Söğüt, Atilla Dorsay, Uğur Koşar, İsmail Saymaz, Nil Sakman, Şükrü Erbaş, Kemal Hamamcıoğlu, Füsun Çetinel, Yavuz Bahadıroğlu, Beyza Akyüz, Tolga Gümüşay, Nurullah Genç, Ercan Karakaş, Burcu Bahar, Bahadır Yenişehirlioğlu ve Tekin Sönmez’in bulunduğu çok sayıda yazar, şair ve akademisyen Erzurumlu okurlarla buluşacak.

Çocuk ve Genç Etkinlikleri

Doğu Anadolu Erzurum Kitap Fuarı’nda özellikle hafta içi günlerde farklı yaş gruplarına yönelik okuma ve yazarlarla söyleşilerin yanı sıra atölye çalışmaları yer alacaktır. Bu kapsamda 9 Mayıs Çarşamba günü Tolga Gümüşay, Burcu Bahar ve Beyza Akyüz; 11 Mayıs Cuma günü Füsun Çetinel söyleşilerde yer alacak.

Genç okurlar ise genç kuşak yazarlar Zeynep Sey, Koray Yersüren ve Emre Gül ile 11 Mayıs 2018 Cuma günü düzenlenecek söyleşide buluşacaklar.

“Kurtuluş Savaşı ve Atatürk” Fotoğraf Sergisi

Erzurum Kitap Fuarı, Demkar Yayınevi tarafından hazırlanan bir fotoğraf sergisine ev sahipliği yapacak. Araştırmacı yazar Atilla Oral’ın arşivinde bulunan, az bilinen ve çoğu yayımlanmamış olan Kurtuluş Savaşı ve Mustafa Kemal Atatürk fotoğraflarından oluşan sergi, fuar boyunca ziyarete açık olacak.

Ziyaret Saatleri

Kitap Fuarı her gün 10.00-20.30 saatleri arasında, kapanış günü ise -13 Mayıs Pazar- saat 19.30’a kadar ziyaret edilebilir.

Saygılarımızla,
TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş.

ÖNCEKİ SAYFAYA GERİ DÖN